Je bekijkt nu De patiënt die ik nooit vergeet

De patiënt die ik nooit vergeet

Ik ben een grote fan van het magazine GezondNu.
Daarin staat elke maand een kolom die meestal door huisartsen geschreven is met het titel De patiënt die ik nooit vergeet.

Ik ben geen arts, nee. Maar heb toch even nagedacht… welke klant zou ik in de zonnetje zetten als ik zo’n kolom zou moeten schrijven?

Zou ik die vrouw kiezen die net alles heeft verloren, haar huis, boerderij, alles waarvoor ze en haar man keihaard hadden gewerkt?

Of die zorgzaamst moeder die ik ken ? Die al jaren niet op vakantie geweest is, omdat ze alles doet voor haar kinderen en vooral voor haar erg zieke dochter.
Of de dochter van haar? Die al jaren vecht met haar ziekte?

Of misschien die mevrouw in het bejaardenhuis, die niet meer kan bewegen, heel veel pijn heeft in haar hele lijf, de hele dag in bed ligt en kijkt naar die ene muur van haar kamer. Maar kan enorm genieten van kleine dingen als een vogelfluit en lacht over de flauwste grap die bestaat?

Of toch maar mijn lieve schrijfster klant? Die al een paar keer oog in oog stond met de dood, in een rolstoel belande, maar zichzelf eruit heeft gevochten?

Of die andere mevrouw met pijn in haar hele lijf, die toch elke dag keihard aan het werk is, want de mensen rekenen op haar (werkt ook in de zorg) ?

Of die mevrouw die was aangereden en vanaf die tijd alleen maar met veel pijn en moeite kan lopen, maar toch loopt ze elke dag minstens twee blokjes om. Maak niet uit als het regent, glad of wind is, als ze maar niet in een rolstoel beland.

Of toch die vrouw met haar kind, die al jaren een oneindige horror echtscheiding zit? Ik zou niet kunnen kiezen!!!!

LIEVE VECHTER, die ik ken of niet ken die bos bloemen zijn

VOOR JOUW !!!!!!